BEMUTATKOZÁS

A Bige Holding nagykállói telephelyén a faipari tevékenység több évtizedes múltra tekint vissza.

 

EUR raklap, raklapok 1971-től szövetkezeti formában működött és már akkor is több mint félszáz fővel történt a feldolgozás, mely elsősorban nagy tömegű import (kihasználva vasúti fogadó-kapacitását) hengeres fenyőfaválasztékok manipulációjával foglalkozott.

 

Ez jelentős alapanyagot biztosított az ország összes mélyművelésű bányájának. A rönkfeldolgozással előállított fenyő fűrészárunak biztos piacát az építőiparban történő felhasználás jelentette.

 

 

Később egyéb szezonális jellegű termékek készítésével bővült a paletta úgy, mint almás ládák, konténerek sőt koporsógyártással is foglalkozott az üzem. Fokozatosan a piaci igényekhez illetve változásokhoz igazodva az üzem bevezette különféle raklapok gyártását.

 

fa raklap, fafeldologzás

 

A Bige Holding Kft. 2003 januárjában kihasználva a 24 hektáros iparvágánnyal ellátott telephely minden előnyét, önálló szervezeti egységet hozott létre, így jött létre a Bige Holding Holz Termelő és Kereskedelmi Kft., mely mára már profiltisztítást hajtott végre és a főtevékenységi körébe tartozik a fafeldolgozás illetve az EUR és egyutas raklap gyártás.

 

 

ISO 9001:2000Évi kapacitásunk kb. 20.000 m3 farönk feldolgozás és 400.000 db raklapgyártás mellyel országosan is meghatározó szerepet töltünk be a raklap­piacon és büszkén állítjuk, hogy modern fafeldolgozó és raklap­szegező gépsorainkkal bármilyen piaci igénynek meg tudunk felelni.